Miroir, Miroir

Exposition Collective oktober - november 2023
Jiayi Lao, Sofia Eriksson, Evert Nijland, Esther Heite, Jiro Kamata, Adi Toch, Florian Weichsberger, Gabriela Marcos, Herman Hermsen, Marine Dominiczak.

Miroir, miroir une exposition de la galerie Hectare, crédit studio des formes

Spiegeltje, spiegeltje, wie ben ik?
Onthult mijn spiegelbeeld iets van mijn ziel?

Sinds het begin der tijden ben ik op zoek geweest naar mijn imago en water onthulde het voor het eerst. Narcissus, die te verliefd was op zijn spiegelbeeld, verdwaalde erin.

De tien kunstenaars die wij u voorstellen onderzoeken het idee van de blik, maar ook dat van het medium, namelijk de “spiegel”. Vloeiendheid, optische illusie, de omtrek van het object, verandering – zoveel benaderingen die ons ego zowel vleien als verstoren. In het tijdperk van de selfie die het moment bevriest, creëren deze sieraden en objecten nieuwe beelden door de werkelijkheid te vervormen of te sublimeren, door te spelen met de perceptie van de drager en degene die naar zichzelf kijkt. Ze verwijzen naar de immaterialiteit van een weerspiegeling in een voortdurende beweging.

Tentoonstelling geopend van 04 oktober tot 15 november, woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur. Opening op donderdag 05 oktober.