Lopende tentoonstelling - Bestiaire Star

Jusqu’à tutoyer l’étrange.25/04 - 15/06/2024
Benedikt Fischer, Lore Langendries, Märta Mattsson, Miriam Arentz, Monika Brugger, Vivienne Varay

Tentoonstelling geopend van 25 april tot 15 juni 2024, woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.
Opening op 26 april vanaf 18.30 uur.
Lezing door de kunstenaar Märta Mattsson op 25 april om 14.00 uur.
De tentoonstelling Bestiaire Star van Hectare maakt deel uit van de Be.Tour van de tweede editie van de Brusselse Jewellery Week. Dit festival zet hedendaagse juwelen in de kijker en brengt 15 Brusselse en internationale galeries samen.

Het dierenrijk is al lang een bron van inspiratie voor zowel de beeldende kunst als sieraden.
Trouw aan hun filosofie van draagbare hedendaagse sieraden, maar ook gedreven door gevoel voor humor en het onconventionele, hebben de galeriehouders van Hectare zes kunstenaars van heinde en verre geselecteerd om wilde dieren in de schijnwerpers te zetten. Bestiaire Star begeeft zich op verontrustend, verrassend en verleidelijk terrein, bevolkt door hybride wezens.
De creaties van Miriam Arentz, Monika Brugger, Benedikt Fischer, Lore Langendries, Märta Mattsson en Vivienne Varay spelen met aantrekking en afstoting, zonder de kwestie van de gebruikte materialen uit de weg te gaan: nagemaakt of echt, opnieuw uitgevonden of gerecycled.
Het bestiarium – een educatief prentenboek – wordt een rariteitenkabinet. Waar het triviale wordt versierd met het kostbare, waar het voorwerp een verhaal wordt, waar het vertrouwde wordt gekaapt en aangezet tot het vreemde.