Lou Sautreau

Lou Sautreau leeft en werkt in Brussel. Vanuit een formeel onderzoek in combinatie met geselecteerde kleuren ontstaan juwelen die bewegen en poëtisch getint zijn. Zoveel voorwerpen die we ons eigen maken omwille van hun persoonlijke kracht en die ons doen daveren. Haar oeuvre is een reis tussen materialen, sieradentechnieken en het gevoel voor textiel.

Chloé Noyon

“Ik heb geen lievelingsmateriaal, wat ik leuk vind is de kunst van het maken. Het is de fysieke betrokkenheid van het lichaam, het is de aanraking van het materiaal, de sensatie, de geur, het is het instinct dat ontwaakt en zich kan uiten. Het gereedschap zijn, het vuur zijn, de draad zijn die tot leven komt, de tijd om een verhaal te vertellen. Dan terugvallen in de leegte, wachten, overwinteren, de stromen opslaan tot de volgende beving. Het draait allemaal rond traagheid…” Chloé Noyon

Sabine Herman

“Mijn verbeelding heeft zich gevoed aan de verhalen van een grootvader goudsmid. Elke ontwerper is immers kind van zijn tijd en verwoordt dit op zijn eigen manier. Het materiaal zelf is mijn onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik luister er als het ware naar en laat mijn ontwerpen erdoor leiden. Ik maak tijdloze ontwerpen die kun kracht halen uit hun eenvoud. Ideeën bedenken en vormgeven, die eenmaal gedragen tot leven komen, is en blijft voor mij pure magie.” Sabine Herman

Pascale Lion

Pascale Lion of de gratie en elegantie van de herbekeken maliënkolder. Het kleurenspel van iriserende tinten op staal-, koper- of titaniumtextuur. Het licht veredelt het materiaal, het juweel trekt de aandacht, nodigt uit tot aanraken en verrast.

Kazuko Nishibayashi

Kazuko Nishibayashi verdeelt haar tijd tussen Duitsland en Japan. Zij creëert sieraden van grote tijdloosheid. De leegte en de vorm staan centraal in haar werk. “Voor mij heeft leegte dezelfde betekenis als materie”. Tussen strakheid en romantisme wordt zilver beeldhouwkunst. Haar kant- en plooiwerk is verwerkt in ringen, broches en hangers.

Yoko Takiraï

De juwelen van Yoko Takiraï en Pietro Pellitteri, gevestigd in Firenze, Italië, hebben geometrische lijnen en vormen in blauw, rood of goud. De ontwerpers verwoorden hun plastische taal door staal en edelmetalen te combineren waarbij het lichaam de drager wordt van een minimalistische architectuur.

Julie Decubber

Door haar reiservaring kreeg Julie Decubber het verlangen om het materiaal als groots te beschouwen om het tot een kostbaar voorwerp te transformeren dat gedragen wordt en dat men met zich meedraagt. In de loop der jaren is antiek tafelgerei een van haar favoriete materialen geworden. Julie woont nu in de Drôme en blijft overal waar ze komt materiaal verzamelen dat het levensverhaal van de mensen vertelt.

Anne Goy

Anne Goy, een Brusselse designer, dicht de kloof tussen twee heel verschillende werelden. Als specialiste in de boekbindkunst, heeft zij haar aandacht verlegd naar juwelen door haar techniek en haar plastisch onderzoek te transponeren. In haar werk wordt kleur naast hoogwaardig leer gebruikt en in polyester papieren halskettingen ingevoegd of verdwijnt het. Zo veel verrassende materialen worden verwerkt en maken deel uit van een grote vaardigheid in een kunst die zij onderwijst.

Claudia Hoppe

Claudia Hoppe is ontwerpster. Zij leeft en werkt in Düsseldorf. Haar juwelen weerspiegelen de architectuur van onze grote steden. Zij gebruikt de technische eigenschappen van edelmetalen om vorm te geven aan haar creaties. Armbanden zonder sluiting maar niet zonder emotie begeleiden de beweging in het dagelijks leven.

Karen Vanmoll

Karen Vanmol leeft in Antwerpen en onderwijst juwelenkunsten. Zij is een atypische kunstenares en vertrekt van een medium dat we allemaal in ons dagelijks leven kennen: Formica oftewel laminaat. Met een geamuseerde blik vol herinneringen appreciëren wij haar werk. Karen snijdt, assembleert, speelt met geometrie en lijnt haar kleurrijke sieraden verkeerd uit, waarbij zij de voorkeur geeft aan asymmetrie.